Flydda Tider (Teatervandring i Lindesberg)

När

10 augusti 2023    
18:00

Var

Generationsparken
Kungsgatan , Lindesberg

Event Type

Karta Otillgänglig

”Flydda tider” är en teatervandringen genom Lindesbergs gator som sätts upp för fjärde sommaren i år! Mellan 10-13 augusti ger man sex föreställningar.

I år är spännvidden och tidsgapet stort mellan människorna som skildras, människor möts som vanligt över århundradena. Bland annat kommer man få möta kyrkoherden Petrus Jönisson som är den första omskrivna och namngivna lindesbergaren år 1462. Dorotea Dordi de Besche kom som invandrare från Belgien på 1500-talet, vilket även Ewald Paulic gjorde som flydde till Sverige och Lindesberg under första världskriget.

Ni kommer få träffa den gustavianska hovdamen Magdalena Rudenskiöld som efter mordet på Gustaf III sökte sig till lugnet i Lindesberg. Föreståndarinnorna för Kallbadhuset ”Botten-Fredrika” och hennes dotter ”Botten-Hildur” skymtar också förbi för att berätta om simkunnighet och livet i sjöstaden ikring sekelskiftet 1900.

Slutligen träffar vi också den legendariska läkaren och kirurgen Lars-Erik Hallén strax intill den byggnad där han verkade, Gamla Kirurgen.

Samling sker vid Generationsparken klockan 18:00

Förköp av biljetter från 1 augusti.