Konstformen revy är normalt inte förknippad med ungdomar. Varken på scenen eller i publiken. Något som Lekebergs Revysällskap vill ändra på och anledningen till att man startat en ny grupp för barn och ungdomar. Det första resultatet går att se den 17 och 18 december, då gruppen spelar upp sin första egna föreställning. Kom och titta!

Barn och ungdomar har alltid haft en naturlig plats i revysällskapets produktioner. Under många år har man också haft särskilda sommarlovsprojekt som mynnat ut i musikaler. Från dessa har det sedan också stigit upp en del stjärnor som hittat in på den stora revyscenen.

Ledare för den nya ungdomssatsningen är Adam Randle, välmeriterad revy- och teaterkille från Örebro. Ni som såg farsen ”Den stora premiären” på Sparbanksbörsen förra hösten, känner igen honom som den obetalbare Kapten Spoling/Groucho Marx.

Vad är det nu vi ska få se helgen innan jul?
– En revy formad och framförd av 16 sprudlande kreativa ungdomar, säger Adam och berättar att själva materialet är en blandning av nyskrivna sketcher, improvisation och gamla låtar som framförs med såväl nya texter som dans.

– Slutprodukten är ett resultat av hårt och lustfyllt arbete, mängder av kreativa infall från ungdomarna och stöd från revysällskapet när det gäller kostym, scenografi och teknik.

Adam har väglett ungdomarna och försett dem med material. Från att de fick sina repliker att öva, sångtexter att sjunga och danssteg att sätta, har de varit otroligt framåt och självdrivna.

– Det har gått som tåget och de har helt enkelt öst ur sig sin lust och kreativitet, säger han.

Det huvudsakliga målet har varit att att deltagarna ska få uppleva och lära sig om vad det är att skapa och sätta upp en revy. Allt från att forma materialet, samarbeta och repetera till att prova kläder, använda myggmikrofoner och framföra allt inför folk som tittar. I arbetet har även ingått teaterövningar som improvisation, teaterlekar, kropp- och röstuppvärmning.

– Att ha fått följa dessa ungdomar på vägen och uppelva deras energi har varit en ynnest och en glädje. Jag hoppas att denna föreställning ska upplevas som en smällkaramell av glädje även för publiken som kan boka biljetter på lekebergsrevyn.se eller på 0768-229 300, avslutar Adam Randle.