Vi befinner oss på Hotel Wasa i Stockholm. Där bor en högt uppsatt politiker med sin fru samtidigt som han försöker prassla med en kollega. Hans högra hand försöker hjälpa honom men trasslar så klart till det ännu mer, samtidigt som en del andra mer eller mindre märkliga karaktärer går in och ut genom dörrarna. Välkomna till Hotelliggaren som spelas på Sparbanksbörsen under hösten.

Klassiskt farsläge alltså när Ingemar Bengtsson från Lekebergs Revysällskap nu efter några års uppehåll återigen sätter upp en produktion av sådant slag. Det är ingen lätt pjäs han valt, den kräver mycket både när det gäller skådespeleri och scenografi. För här ska man kunna växla mellan reception och hotellrum och här ska aktörerna inte minst kunna hålla reda vilken dörr de ska komma in i just i den här scenen, Och om de skulle ha kläder på sig över huvud taget… Nä vars, riktigt så illa är det inte. Nog är de klädda, men mer eller mindre ibland.

Hotelliggaren (Two into one) är skriven av Ray Cooney som gjort många farser som spelas över hela världen. Ni har kanske sett den på Chinateatern i Stockholm med bland andra Robert Gustafsson, Peter Haber och Susanne Reuter. Eller på Fredriksdalsteatern i Helsingborg med Eva Rydberg & Co.

I Fjugesta serverar Lekebergs Revysällskap det hela med mat från eget kök. Och vi kan tipsa om att biljetterna har gått åt som smör i solsken. Premiären var den 7 oktober och det spelas sedan totalt elva föreställningar fram till och med 11 november.