Fredagen den 14 april är det premiär för ”KRISFEST – en revy där vi skrattar åt eländet”. Det är en helaftonsföreställning på Sparbanksbörsen i Fjugesta, där överskottet kommer att skänkas till välgörenhet. På så vis kan man bidra till något gott och ha kul på samma gång.

Krisfest är skapad och framförd av Humorgruppen Gillet, under ledning av Elisabeth Brånsgård och Adam Randle. De menar att både skratt och goda gärningar verkligen behövs så här i kristider. Deras revy bjuder på en salig blandning av absurd humor, satir och aktuella ämnen som tar sig formen av sketcher, sång, lite mim och dans. Spektaklet i fråga kommer att spelas under tre helger i april. Flera av medlemmarna i Gillet har en koppling till Lekebergs Revysällskap varför spelplatsen föll sig naturlig.

Humorgruppen Gillet består av 18 glada vänner i örebrotrakten med spexbakgrund som alla har stor vana att skoja, showa och dansa loss på scenen.  Temat kan sammanfattas som ”kriser i stort och smått” och Gillet vill med denna tematik beröra aktuella ämnen med huvudsyftet att skapa en kväll av skratt och glädje för publiken. En möjlighet att få skratta mitt i allt elände.

Utöver detta vill både Gillet, och arrangerande Lekebergs Revysällskap, ta tillfället i akt och samla in pengar till välgörande ändamål. Produktionen görs helt och hållet av ideella krafter och allt överskott från biljettintäkterna kommer att skänkas till bättre behövande. Hur mycket det blir påverkas så klart av att så många som möjligt tar del av denna upplevelse.

– Det blir garanterat en kväll med många glada skratt, hälsar Elisabeth och Adam.

Föreställningen är i två akter, vardera mellan 60 och 70 minuter i längd samt en paus på cirka 20 minuter. Barservering med lättare tilltugg finns på Sparbanksbörsen och biljetter bokas här eller på 0768-229 300. Speldagar är 14, 15, 21, 22, 28, 29 april, klockan 19.00.