Johanna Oranen tilldelades Amatörteatersamverkan Örebro Läns utmärkelse Årets Teater-Charlie för 2024, när föreningen höll sitt årsmöte i Musikpalatset i Karlskoga. Det är ett stipendium som instiftats av Amatörteatersamverkan Örebro län till minne av vår medlem, Charlie Lindblad.

Motiveringen löd: 2010 var du en av dem som startade föreningen Teatervalvet som därmed etablerade en ny teaterscen i Örebro vilken främst har riktat sig till barn och ungdomar. Många olika uppsättningar har det blivit, såväl under sommaren som på höstloven, och många är de aktörer, både unga och äldre, som fått möjligheten att delta. Ofta i klassiska berättelser som snillrikt anpassats till tid och miljö.

Samtidigt har du med stor kreativitet och skicklighet skapat scenografi och kostymer som förstärkt uppsättningarna och karaktärerna. Inte bara i din egen förening utan också hos kolleger på andra platser i länet.

Du har i allra högsta grad bidragit till samverkan och gränsöverskridande samt är en mycket god ambassadör för amatörteatern i vårt län.