Nu så här lagom till jul har Bergslagens Spektakelteater filmpremiär på youtube av KORPSPELEN som spelades i somras. Uppsättningen var den hittills största Spektakelteatern gjort. Spelplats för föreställningen var flyghangaren Aerodromen som inte ligger långt från Gammelbo gård utanför Ramsberg i norra Lindesbergs kommun, en helt unik spelplats i ett gammalt segelflygshangar.

Formen för föreställningen var en blandning av dåtid, nutid och framtid, med mindre segment, blandad anakronistisk musik, i en slags varitéform. Scenografin var delvis filmad så för första gången jobbade man med rörliga bilder och bildmediet. Föreställningen kom också att handla om vad som är centrum och vad som är avkrok. Ramsberg har för nästan ett ögonblick sedan varit fullständigt livsavgörande för Sveriges framgång och ekonomi. Ramsberg har precis som Bergslagen utgjort en mittpunkt, ett hjärta, ett centrum. Helt plötsligt är Ramsberg världens utkant. Och kommer framförallt fram i mediabevakning genom protester. T.ex. genom ”Biblioteksupproret” 2016. Vem och vad avgör vad som är mittpunkt och centrum? Kanske kom man i föreställningen fram till att Ramsberg är centrum i världen?

Nu går det bra att bänka sig framför TV:n eller datorn och få njuta gratis av denna 2,5 timmes underhållning! Så missade du föreställningen i somras har du nu chansen att se den eller se om den om du var där i somras. God jul önskar Bergslagens Spektakelteater. https://youtu.be/Uo-SZmFTWhM