Nu har det varit premiär på Kraxkompaniets revy: Hybris och växtvärk i Kumla Folkets hus. Det är en revy om småstaden som ville bli lite bättre. I årets uppsättning är det tretton personer på scenen och man har även en livs levande orkester på scen.

Susanne Karlsson och Therese Carlsson är hjärnorna bakom hela denna uppsättning, de som bakat ihop alla galna idéer till en sammanhängande historia. I uppsättningen spelar de konsulterna som försöker sätta ihop diverse andra galna idéer till en framgångshistoria som ska göra Kumla till en storstad att räkna med.

Roger Hallblom är vår mångsidiga veteran som bidrar både med manus och att ge liv åt karaktärer av alla de slag. Rose-Marie Jadeborn spelar i denna revy en grävande reporter från Sydnärkenytt. Och hon verkar kunna lukta sig till nyheter på flera mils avstånd. Britt-Marie Erlandsson verkar ha en tendens att alltid få rollen som partysugen tant, och den här revyn är inget undantag. Stefan Helander dyker upp som alltifrån grottmänniska till framtidsvisionär, och han har till och med ett litet sångsolo! Jenny Gunnarsson får lämna primadonnan Hillevi hemma i år och göra plats för diverse andra karaktärer.

Camilla Helander gestaltar Petronella Claesson. Hon har just fått ett riktigt höjdarjobb inom Kumla kommun. Ulrika Malmberg jublade över chansen att få klä ut sig riktigt ordentligt och hinner med att vara både tant och gubbe. Ronny Pettersson gör sin första revy på scenen, efter att ha hjälpt till med lite av varje runtomkring. Ingela Kjellgren får jobba hårt med både utstyrslar och dialekter. Magdalena Forsberg får spela död och gör även debut som textförfattare till en av sångerna. Anitha Gustafsson är med på scenen som bland annat politiker och mjölkbonde. Hon ser även till att alla är påklädda och har rätt rekvisita på scenen.

Årets revy har även en egen orkester under ledning av Filip Aspelin, kapellmästare och gitarrist, Charlie Josephsson piano, Per Eriksson trummor och Gabriel Nilsson bas. Peter Gustafsson jobbar runtomkring och Roger Grännsjö sköter ljud och ljus.