Längtar du efter en gammal klassisk fars? Då blir du snart bönhörd. För den 25 februari är det premiär på ”Arsenik och gamla spetsar” som spelas på Kungsteatern i Karlskoga. Pjäsen handlar om två förvirrade gamla systrar, Abby och Martha Brewster, som förgiftar ensamstående män med arsenik. Den skrevs av Joseph Kesselring och hade Broadwaypremiär den 10 januari 1941 och Europapremiär på Göteborgs Stadsteater 1942.

Arsenik och gamla spetsar är en klassisk fars som fått många människor att skratta under åren. Förutom de två gamla systrarna hör också deras brorson Teddy till familjen. Han tror att han är president Roosevelt, och utan att protestera hjälper han till att begrava liken i källaren. När deras andra brorson Mortimer dyker upp och inser vad fastrarna håller på med, startas paniken i klassisk farsanda. Och mer kaos ska det bli när en tredje broder dyker upp tillsammans med en galen plastikkirurg, med ytterligare ett lik i bagaget.

Peter Kratz står som vanligt för regin, och i rollerna hittar ser vi Marja Wassén-Lööf, Margareta Milton, Matz Welander, Thomas Sönnerstam, Alexander Karlsson, Jennifer Ljusterås, Thomas Bergström, Antonia Cerwall, Hanna Hårstad Henriksson, Rikard Jutegrim, Erik Magnusson och Anette Larslin. Pjäsen spelas fram till 30 mars.