Alf Wikström fick ta emot ATSÖ:s årliga utmärkelse, Årets Teater-Charlie när Amatörteatersamverkan Örebro län höll sitt årsmöte i Åmmeberg. Det är ett stipendium som instiftats till minne av vår medlem, Charlie Lindblad.

Motiveringen till varför Alf fick årets stipendium
Ibland kan vägen in i amatörteatern vara krokig och lång. Ibland kan det vara så att en fotbollstränare tvingas bli teaterledare på grund av att alla i laget slutar med fotboll och börjar med teater i stället. Och precis så var det med vår pristagare som nu under många decennier varit en omistlig möjliggörare för många projekt i norra länsdelen. Från Riddarhyttans arbetarteater via Bredsjö Kulturkooperativ till Södra Hyttområdets ideella förening och festivalen Taggad i Hällefors, är steget både kort och långt. I arbete med teaterns många uttryck – teknik, regi och projektledning – till att även stå på scenen med funkisteatergruppen Regnbågsteatern i Nora.

Ja, inget verkar omöjligt.
Förutom detta har du varit idékläckare och initiativtagare till de fleråriga stora projekten Bergslagsspelen 2014-2017 och nu pågående KNÖL-revyn. Du är helt enkelt en orädd visionär, en aldrig sinande idéspruta och en person som i allt ser samverkan och samabete över alla tänkbara gränser.

Du har i allra högsta grad bidragit till samverkan och gränsöverskridande och är en mycket god ambassadör för amatörteatern i vårt län.

Vi är övertygade om att Charlie skulle uppskatta att du nu får detta pris.

Förutom årsmötet var det också workshop i clown- och commedia dell’arte-teknik med Bortas Josefine Andersson från 123 Schtunk. En mycket uppskattad och kul temadag i Åmmebergs Folkets hus.