När

19 mars 2023    
12:30 - 16:00

Var

Åmmebergs Folkets Hus
Klippvägen 4, Åmmeberg, Örebro län, 696 75, Örebro län

Event Type

Karta Otillgänglig

I samband med vårt årsmöte får vi vara med på en Inspirationsworkshop i Clown- och Commedia dell’Arte-teknik med Bortas Josefine Andersson från teater- och clowngruppen 1 2 3 Schtunk.

1 2 3 Schtunk har funnits sedan 2005 och har specialiserat sig inom genren som de satt sin egen prägel på. Ofta finns klassiska tragedier på repertoaren och publiken har bl.a fått se clownerna vända och vrida på såväl Shakespeares ”Hamlet” som Vilhelm Mobergs ”Raskens”.

I Clown- och Commedia dell’Arte är improvisation en viktig ingrediens och mycket av det som händer på scenen beror på vad som händer i teaterrummet här och nu. Ofta blir det långa avstickare från det manus som ligger till grund. Publiken är minst lika viktig som det överenskomna.

I denna inspirationsworkshop kommer vi nosa på grunderna i den teknik som används i 12 3 Schtunks föreställningar. Vi börjar från det absolut
mest basala, tar oss vidare genom improvisationsövningar för att förhoppningsvis få stifta bekantskap med åtminstone ett par nya clowner.

Dagen börjar med årsmöte, utdelning av Årets Teater-Charlie och en lättare lunch. Därefter berättar Josefine lite om sin och gruppens verksamhet.

Klockan 14.00-16.00 blir det masterclass för max 15 personer (först till kvarn gäller),
medan övriga får vara publik.

Gratis för ATSÖ-medlemmar
Övriga: 300 kr

Extra: Vi ordnar med gratis busstransport från Örebro och söderut!

Anmälan sker här!