Tisdag 4 oktober 2022


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

21/9-2022
En hållbar revy på Sparbanksbörsen

Foto: Gunnar Öquist
Foto: Gunnar Öquist

Lekebergs Revysällskap vill gärna ha någon form av tema i sina revyer. Denna gång har de fastnat för det högaktuella ämnet återvinning och bjuder på en nummerrevy med hållbarhet i fokus.

Med jämna mellanrum är revysällskapets egna produktioner det man brukar kalla för ”alla får vara med”. Det innebär att inbjudan att stå på scenen går ut till alla medlemmar i föreningen och att manus sedan anpassas efter antalet deltagare. I år blev det totalt 23 personer i ett åldersspann från 11 till 77 år. En handfull av dessa är helt nya på scenen, medan övriga har synts i större eller mindre omfattning.

Revyn heter ”Återfunnet” och det hela börjar faktiskt på den nya återvinningscentralen i Fjugesta. Där får vi möta två karaktärer som funnits med på olika vis genom åren, Beda Bengtsson och Nalavi-Skräcken, gestaltade av Sara Örtgård och Susanne Pernerdal. Den senare gör en efterlängtad comeback efter att inte ha synts på Sparbanksbörsens scen på ganska många år. Med hjälp av dessa rekorderliga fruntimmer rullar det i gång och vi får se nummer som varit med någon gång förut mellan 1999 och 2016, men i helt nya versioner. De är helt enkelt återvunna. Det hela inramas av Bedas och Nalavi-Skräckens upplevelser på återvinningscentralen och en del andra lustifikationer som vi inte vill avslöja ännu. Entré- och finalnummer är helt nya men självklart gjorda på ett hållbart sätt...

Återfunnet-revyn har premiär den 15 oktober och spelas totalt 12 gånger fram till och med 19 november. Som vanligt serveras föreställningen med en tvårätters middag samt kaffe med kaka. Biljettförsäljningen är minst sagt hållbar - I skrivande stund, då det är en knapp månad kvar till premiär, är redan mer än hälften av biljetterna sålda. Så vänta inte för länge med att boka.

Fler nyheter  

|