Tisdag 4 oktober 2022


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

21/7-2022
Kvinnlig huvudroll till kortfilm

Spelålder: 23-40 år

Skådespelare i åldern 23-40 år sökes till kvinnlig huvudroll i kortfilmen ”1985” som kommer att spelas in i Örebro län under september/oktober månad detta år.

Om du känner dig hågad att sätta tänderna i en karaktär som kräver mångsidighet och en rejäl tyngd, så är det här en roll för dig! Du kan räkna med att få leverera kraftfull dialog i ett intimt kammarspel.

Synopsis
I en nära framtid har samhället kollapsat under en auktoritär och grym regim. Kvinnosläktet, som det en gång såg ut, har dött ut och människan kan inte längre fortplanta sig på vanligt vis. Behovet av nytt blod tillgodoses av artificiella åtgärder, där
kvinnor tillverkas på löpande band: skräddarsydda, utbytbara, viljelösa. De har reducerats till ägodelar vars enda uppgift i livet går ut på att tillfredsställa de styrandes krav - vad det än må vara.

Men under ytan pyr ett missnöje, på väg att explodera i en våldsam revolution. Den utlösande faktorn står Lilith för. Den enda kvinna som välsignats med fri vilja och därmed också besitter kraften att förändra. Hennes mål är att störta det fascistiska väldet, kosta vad det kosta vill.

Lilith övertygelse sätts dock på prov när ett ansikte ur hennes förflutna, Adam, plötsligt sätter käppar i hjulet för hennes planer. Instängda i ett slutet rum ställs de öga mot öga, där deras vitt skilda ideologier drabbar samman i en sista blodig strid, alltmedan undergången rycker dem närmre…

Dina egenskaper
För rollen som Lilith krävs ett brett register och en stark utstrålning. En fingertoppskänsla för små detaljer och ett öppet sinne är åtråvärda egenskaper. Du är inte rädd för att ge dig hän och tar dig an tuffa utmaningar med entusiasm. Erfarenhet är av mindre betydelse - det huvudsakliga är att du som skådespelare är beredd att ge ditt bästa framför kameran.

I rollprestationen kommer även viss koreografi att ingå. Vi anpassar det efter din förmåga och vad du är bekväm med, men du behöver kunna sälja in illusionen av att vara i god fysisk form. Om du har erfarenhet av kampsport, boxning eller annan likvärdig fysisk aktivitet så är det ett plus, men inte ett krav.

Produktionen kommer att äga rum under sex dagar i september och oktober. Det är viktigt att ditt schema har utrymme för inspelningen under angiven tidpunkt.

Filmens budget är av mindre modell och vi alla i teamet arbetar ideellt. Ekonomisk ersättning är därför inte aktuell, men vi står självklart för reseersättning, catering och husrum!

Casting 20 augusti
Casting kommer att äga rum på plats i Kumla den 20 augusti. Du kommer då få möjlighet att läsa mot den manliga huvudrollsinnehavaren och träffa delar av filmteamet. Plats och tid meddelas aktuella sökanden vid ett senare tillfälle.

Om du känner dig sugen på att medverka, eller har några frågor, skicka ett mail till fragmentfilm@gmail.com och berätta lite om dig själv! Bifoga eventuellt CV och ett aktuellt foto av dig.

Om oss
Vi som gör filmen är ett litet men ambitiöst gäng semiprofessionella filmare som brinner för filmskapande. I bakfickan har vi ett flertal prisbelönta produktioner. Vi arbetar hårt och hängivet under våra inspelningar och letar efter medarbetare med samma värderingar.

Sandra Wallin
Manusförfattare & producent

Johnny Kickmaier
Regissör

Kontakt
fragmentfilm@gmail.com
079-35 09 975

Fler nyheter  

|