Söndag 20 januari 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

10/2-2018
Egotrippad vetenskapspub med 20 års revyminnen!

Swedenhielms spelades i Sannaladan 2004

Den 14 februari klockan 19:00 bjuder Lekebergs Revysällskap in till en annorlunda vetenskapspub på Sparbanksbörsen. Då ska det nämligen handla om den egna föreningen!
Det är nu precis 20 år sedan revysällskapet bildades och man tänkte titta tillbaka med hjälp av filmer och några minnen.

Det var den 21 januari som föreningen bildades. Närmare bestämt på Pizzeria Italia i Fjugesta (numera Chaplin). Den  nyvalda styrelsen hade sedan sitt första möte den 8 februari. Och kan ni tänka er – det hade av ren tillfällighet planerats in ett styrelsemöte på exakt samma datum i år. Självklart håller man det på nämnda pizzeria!

Under ett par timmar följer man utvecklingen från den första nyårsrevyn i Edsbergs bygdegård via sommarspel på hembygdsgårdar, samarbetsproduktioner i Riseberga, julshower på olika platser till den egna lokalen, Sparbanksbörsen, som invigdes i januari 2007.

De senaste elva åren har varit fyllda av aktiviteter och ingen hade kunnat ana att mötet på pizzerian på Storgatan för tjugo år sedan, skulle betyda så mycket för verksamheten. Lekebergs Revysällskap har blivit ett varumärke och något som satt kommunen på kulturkartan.

Det blir alltså filmklipp från i stort sett allt man gjort. Revysällskapet guidar mellan dessa och låter en och annan som varit med på resan få berätta just sina minnen och göra sina betraktelser.

Visst låter det kul? Och kul är vad vi alltid har i Lekebergs Revysällskap. Då som nu!

Välkomna till Sparbanksbörsen den 14 februari för att minnas. Det är fri entré och baren är öppen.

Fler nyheter  

|