Söndag 20 januari 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

30/1-2018
Premiär på fars i Högsjö!

Lördagen den 3 februari är det premiär på "Hurra en pojke!" som spelas i Högsjö Folkets hus. Det är en fars som är skriven av Franz Arnold & Ernst Bach. Den har tidigare spelats av Nils Poppe 1975 och 76 under namnet Fars lille påg och 1999 satte Eva Rydberg upp pjäsen under namnet Fars lille tös. Nu är det dags för Högsjö kultur- och teatergrupp att spela upp den, och då heter den "Hurra en pojke!"

Pjäsen handlar om docent Valdemar som i sin ungdom gifte sig med en äldre dam så att hennes oäkta son skulle få ett hederligt namn. Valdemar har aldrig träffat sonen och kort efter vigseln går den äldre damen bort.

Många år senare är Valdemar lyckligt gift med sin nuvarande fru Elsa och Elsa har aldrig fått berättat för sig nåt om hans tidigare äktenskap. De ska fira bröllopsdag men inget blir som det var tänkt. Elsas mor och far kommer på besök och som om det inte vore nog för Valdemar,  med sina svärföräldrars besök, så dyker en ungdomskamrat till Valdemar upp.

Ungdomskamraten advokat Sjöberg har tagit över en advokatfirma och upptäckt att Valdemars "son" har en stor summa pengar att hämta ut. Nu är alltså "sonen" på väg samtidigt som svärföräldrarna. Valdemar är beredd att göra vad som helst för att "sonen" inte ska dyka upp och nu börjar lögnerna och cirkusen är igång. Förbered er på många skratt, sång och musik i höst.

Premiären är alltså den 3 februari och man spelar fram till och med den 25 februari. Biljetter bokas här eller på telefon 070-326 68 28 Måndag - Torsdag, klockan 17-19.

Fler nyheter  

|