Tisdag 25 september 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

2/10-2017
Lekebergs Revysällskap hyllar Povel Ramel

Johan och Daniel
Johan Deile och Daniel Ekström.  Foto:Bosse Johansson

Lekebergs Revysällskap har sina förebilder, några som inspirerar dem mer än andra. För två år sedan hyllade man därför Hasse & Tage och nu är det dags för Povel Ramel som i fem decennier skapade musik av odödlig, och ibland oväntad, karaktär. Samtidigt lekte han med orden på ett enastående sätt och var dessutom förbaskat rolig!

”Det var inte lätt att välja låtar” säger de i öppningsnumret och det är så sant som det är sjunget. För Povel Ramels musik- och ordskatt är så stor att den är nästan möjlig att överblicka. Vissa sånger kan man bara inte komma ifrån och revysällskapet lovar att ni i publiken kommer att få era favoriter. Men det dyker också upp en del nummer som man kanske inte självklart känner igen. Vilket bara gör dem ännu mer spännande.

Första akten är som en liten musikal. Elva personer och en orkester befinner sig på en restaurang. Med deras inbördes relationer som grund spelar man upp en rolig historia som ideligen avbryts av lämplig Povel-musik.

I andra akten spelar man revy. Det vill säga att det ena numret avlöser det andra med sammankopplingar som gör att det flyter ihop på ett skönt och kul sätt. Till den här föreställningen har man en speciellt sammansatta orkester – KaRamellerna – som har egna nummer som inte kommer att göra någon besviken. Tvärtom.

Anrättningen kryddas med mat. Sparbanksbörsens egna duktiga kockar serverar en hemlagad varmrätt och till kaffet blir det en god kaka.

Premiären är den 14 oktober och därefter spelar man ytterligare tio föreställningar fram till den 11 november: 20, 21, 27, 28, 29 oktober och 3, 4, 5, 10, 11 november. Två föreställningar är skrivtolkade för dem som hör dåligt och man erbjuder också syntolkning.

”En uppknäppt hyllning till Povel Ramel” har satts samman av Ingalill Ekström och Gunilla Pihlblad som också medverkar i föreställningen tillsammans med Johan Deile, Daniel Ekström, Stefan Ekström, Kajsa Henricson, Rasmus Håkansson, Dag Stranneby, Kajsa Söderberg, Wendla Thorstensson och Sara Örtgård. Orkestern består av BG Augustini, Ghlenn W Lindquisth, Pelle Andersson och Lasse Luthman.Povel Ramel – musikens och ordens mästare. Biljetter bokas här på Lekebergs Revysällskaps hemsida.

Fler nyheter  

|