Söndag 26 juni 2022


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

5/7-2022

KORPSPELEN 2022

Tisdagen den 5 juli, klockan 19:00

Spelplats: Det gamla flyghangaren Aerodromen i närheten av Gammelbo gård utanför Ramsberg, knappt 3 mil norr om Lindesberg.

Om Korpspelen: Formen för föreställningen blir en blandning av dåtid, nutid och framtid, med mindre segment, blandad anakronistisk musik, i en slags varitéform. Scenografin blir delvis filmad så för första gången jobbar vi med rörliga bilder och bildmediet. Föreställningen kommer också handla om vad som är centrum och vad som är avkrok. Ramsberg har för nästan ett ögonblick sen varit fullständigt livsavgörande för Sveriges framgång och ekonomi. Ramsberg har precis som Bergslagen utgjort en mittpunkt, ett hjärta, ett centrum. Helt plötsligt är Ramsberg världens utkant. Och kommer framförallt fram i mediabevakning genom protester. T.ex. genom ”Biblioteksupproret” 2016. Vem och vad avgör vad som är mittpunkt och centrum? Kanske kommer vi i föreställningen fram till att Ösarhyttan är centrum i världen?

Många historiska personer passerar revy i föreställningen:

    Klas Klasson Horn af Åminne (rättshaveristen på Gammelbo gård),
    Bergsrådet Daniel Tilas
    Lasse-Maja (vår första offentliga trans-person)
    Elsa Beskow och många fler.

Vi hanterar bergsbrukens framväxt, invandring av finnar, tyskar och valloner och dagens invandring. Vi berör industrialisering och biblioteksuppror. Det blir teater, film, rörelse, sång och musik i en svårslagen blandning. Vi kommer också ha en trio musiker som ackompanjerar föreställningen.

Vägbeskrivning: Googla ”Gammelbo gård” (koordinater 59.771334, 15.382569). Från Gammelbo gård är vägen till Aerodromen ordentligt skyltad.

Boka biljetter här!
ordinarie: 300 kr, under 15 år: 200 kr

Bergslagens Spektakelteater

Varmt välkomna!

Fler evenemang  

|