Söndag 26 juni 2022


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

31/3-2022

Magisk teater i Fjugesta på söndag

En föreställning för hela familjen, om rätten att vara älskad för den man är och med magi och musik. På söndag kommer skådespelaren Kalle Nilsson till Sparbanksbörsen i Fjugesta med sin ”Ful kan du va’ själv! sa Ankungen”.
- Visst vänder den sig i första hand till barn. Men den kan definitivt ses av alla åldrar, säger Gunilla Pihlblad i Lekebergs Revysällskap.

Svante är en fågelunge som kommit bort från sin familj. Han bor hos Kalle. Svante undrar vem han är – och vad? Det finns så många olika sorters fåglar. En kväll berättar Kalle en saga för Svante. Den handlar om en ankunge som alla säger är ful. Hur kan man säga att en fågelunge är ful?

HC Andersens saga om den fula ankungen gavs ut 1843. I dag, 177 år senare, känns den lika aktuell. Kalle Nilsson är den mångsidiga skådespelaren som lärt sig trolla och som också kan komponera musik. Många har sett honom i Länsteaterns uppsättningar. Till exempel som Kung Knut i den stora produktionen Arns Cecilia i Riseberga amfiteater 2008.

Nu kommer han alltså till Fjugesta och Sparbanksbörsen, delvis med hjälp av det regionala projektet Scenkonst utanför tätort som innebär att föreningar, bygdegårdar och liknande, kan köpa in föreställningar med visst ekonomiskt stöd. Kalle och hans Ankunge spelade även i Kräcklingegården tidigare i år och har många bokningar runt om i länet under våren.

-    Vi i Lekebergs Revysällskap hoppas att detta ska leda till att barn och familjer hittar till Sparbanksbörsen. Vi spelar ju själva för en mer mogen publik men vill gärna föryngra oss på olika sätt, säger Gunilla.

Kalle Nilsson har gjort flera liknande magiska och musikaliska föreställningar, som till exempel ”Illusionistens assistent” och ”Mästerskräddaren”. I hans berättelser finns det ett budskap samtidigt som det är spännande och roligt. Extra magiskt är det så klart med hans trollerier och han betonar själv att föreställningarna verkligen kan ses av alla. Rekommenderad ålder är från fyra år, men Kalle säger själv att så länge barnen har sällskap av vuxna så behöver det inte vara någon åldersgräns.

Vill man se ”Ful kan du va’ själv! sa Ankungen” i Fjugesta på söndag bokar man biljetter via Lekebergs Revysällskap.

- Det går också bra att komma på dörren, men de som har bokat har första tjing på de bästa platserna, hälsar Gunilla Pihlblad.

Fler nyheter  

|