Måndag 29 november 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

5/7-2021

Nu spelas familjeteater i Karlskoga

Djungelboken

Genom åren har berättelsen om Djungelboken tolkats på många olika sätt, och i år möter vi ytterligare en tolkning. Det är Teaterföreningen Lyset som sin vana trogen spelar familjeteater vid Björkborns Herrgård i Karlskoga.

Här förvandlas Timsälven till Waigungafloden och träden omkring den stora eken blir till en djungel i vilken vi får följa människovalpen Mowglis liv i flykten från den halta tigern Shere Khan, samt jakten på sig själv.

Lysets tolkning av Djungelboken ligger närmare originalet än Disneys tecknade version gör, och under resans gång får publiken bekanta sig med flera nya ansikten så som Seeoneeflockens ledare Akela, den ständigt hungriga hyenan Tabaqui och den publikvänliga fågeln Chill, men de får självklart också ta del av redan välbekanta ansikten som den kloka pantern Bagheera, björnen Baloo och Kaa.

Djungelboken är en berättelse om svek och rädsla, och om svårigheterna i att passa in någonstans, men det är också en berättelse om kärlek och förståelse, som lyfter vikten av att fokusera på det som är viktigt och bevara det. Teaterföreningen Lysets berättelse inkluderar också många skratt och härlig musik, vilket lämpar sig bra för hela familjen.

Djungelboken

Så… till alla djurälskande familjer där ute, bit tag i nackarna på era ungar och häng med på detta färgsprakande djungeläventyr, i en säker miljö utan fladdermöss.

Biljetter bokas här!

Fler nyheter  

|