Måndag 29 november 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

25/5-2021

Teater Ruth spelar sommarrevy i Wadköping

Teater RuthÄntligen kan teaterpubliken se fram emot en sommarrevy i Örebro! Teater Ruth bjuder under två veckoslut i juli på en glädjefylld och samtidigt tänkvärd föreställning med demokratin i fokus.

Det blir mycket sång och musik och tänkvärda betraktelser på vår samtid – fast förstås med glimten i ögat som sig bör i en revy. Föreställningarna ges på Spelgården i Wadköping med premiär den 8 juli.

-Valet av temat kom naturligt, säger Tina Ruth som är initiativtagare, revyförfattare, skådespelare, projektledare och regissör. Det är nämligen i år 100 år sedan allmän rösträtt infördes i Sverige. Att ta sig an ämnet i revyform är enligt Tina helt rätt:

-Vi måste ha roligt, både vi på scenen och de som sitter i publiken. Men det vore torftigt om vi inte blandade in allvar och en viss eftertanke i vår föreställning. Publiken ska få några karameller att suga på när de går hem, både allvarliga och roliga.

Revyn spelas i två akter, något varierande i sin form. Den första akten är en tidsresa där publiken får följa med från starten 1921 fram till idag 2021. Vad har vi åstadkommit så här långt i demokrativäg? Vilka rättigheter har vunnit mark? På vilka områden har det gått framåt?

Andra akten utspelar sig i nutid. -Vi speglar nutiden och kommenterar den på vårt revysätt, förklarar Tina. Vi har dessutom plockat ut godbitar från tidigare föreställningar, så ett visst återbruk av egna revypärlor ägnar vi oss åt. Annat är nyskrivet material.

Teater Ruth framförde under fem år revyer i det västra länsdelarna, och tanken var att Tina i år skulle medverka i Karlskogarevyn, Görsköj. Därför hade hon skrivit en del nya, aktuella nummer. När pandemin gjorde att revyn ställdes in, beslutade sig Tina för att själv sätta upp en revy utomhus i Örebro.

Ensemblen består av tidigare aktörer i Teater Ruths produktioner tillsammans med några nytillskott.

Fler nyheter  

|