Måndag 29 november 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

21/5-2021

PIP-Larssons tar en ny tur till Hallagården

Pip-Larssons

De var startklara redan i slutet av juni förra året. Fick dock skjuta upp sin avfärd till mitten av augusti, och då med ett begränsat antal i publiken. I år blir det därför en ny ”kastrullresa” med samma härliga familj och nya möjligheter att besöka Hallagården i Lekhyttan där det som vanligt är en kombination av teater och djurparksbesök.

Ni minns dem väl? Om inte från sommaren 2020 så från Edith Unnerstads böcker på 50-talet eller TV-serien på 90-talet. Den stora familjen Larsson med pappan och uppfinnaren Patrik, mamman och skådespelerskan Maja och de många barnen som är så trångbodda i Stockholm. Ett oväntat arv ger dem två bryggerihästar och dito vagnar som de bygger om till husvagnar och så ger de sig ut på ett sommaräventyr som bildar en grund för en rad händelser. I centrum står Patriks senaste uppfinning, den fantastiska PIP-kastrullen som ska finansiera deras resa och uppehälle.

Ansvarig för produktionen är Amatörteatersamverkan Örebro län (ATSÖ), en samarbetsorganisation som tidigare satt upp familjeföreställningar i Hallagårdens djurpark; Katitzi 2017 och Flickan i fönstret 2018. När man valde att göra ”PIP-Larssons Kastrullresa”efter Edith Unnerstads bok med samma namn, var syftet att hylla gemenskapen och kärleken inom en familj, fattig på pengar och utrymme men rik på kreativitet och medmänsklighet.

- En familj där man får vara den man är och där olikhet är en styrka som man inte är rädd att hylla och visa upp. En rolig, spännande och tänkvärd upplevelse för hela familjen, säger Elisabeth Brånsgård, ansvarig för manus och regi och med erfarenhet av såväl studentspex i Örebro och sketchhumor i radio som ungdomsmusikaler på Sparbanksbörsen i Fjugesta.

- Förra sommaren spelades nio fullsatta föreställningar med begränsningen 50 personer. Därför tror vi att det fortfarande finns ett intresse, säger Elisabeth och berättar att det i stort sett är samma skådespelargäng.

- Några nya ansikten är det eftersom en del hade andra planer för denna sommar.

ATSÖ har valt att även i år begränsa publikantalet till 50 på de totalt 180 sittplatserna av vilka 100 är under tak.
- Det är visserligen tillåtet att ta in 100 men vi känner att vi vill förmedla denna trygghet till publiken.

Som vanligt ingår djurparksentrén i teaterbiljetten och även där finns det nyheter i år. Så välkommen på en garanterat trevlig helhetsupplevelse för hela familjen.

Fler nyheter  

|