Lördag 27 februari 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

22/10-2020

”Nyårsrevy” på lite annorlunda sätt

Den stora premiären

Det skulle bli en föreställning på Sparbanksbörsen med premiär på nyårsafton även denna annorlunda säsong. Men nu är det osäkert när vi kan ha premiären, säger Gunilla Pihlblad. Lekebergs revysällskap har nu beslutat att skjuta fram premiären till förhoppningsvis någon gång i vår. Vi får återkomma när vi kan bedöma att föreställningen kan genomföras. Man kommer att ta kontakt med dem som redan bokat biljetter.

Att vi satt citationstecken runt ”nyårsrevy” beror på att det inte är en revy i ordets strikta bemärkelse. Icke desto mindre är det underhållande. Vår nyårsföreställning heter ”Den stora premiären” och är en musikalisk fars av en sort som aldrig gjorts på vår scen tidigare. 2007 spelades den på Fredriksdalsteatern i Helsingborg och senare samma år även i Stockholm. Då med Eva Rydberg, Ola Forsmed, Kim Sulocki, Ing-Marie Carlsson, Johannes Brost, med flera.

Så ni förstår att det är en utmaning. Men också att det är kvalitet. Handlingen utspelar sig på Manhattan i New York 1935. Närmare bestämt på en liten teater där det närmar sig premiär och där primadonna, balett och regissör tränar för fullt. Dessvärre 1: dör teaterdirektören hastigt och olustigt och hans änka anlitar en mycket speciell figur som ersättare. Som i sin tur har med sig ytterligare en speciell figur i form av en tystlåten advokat. Dessvärre 2: dyker den lokala maffiabossen med anhang upp på scenen, också med en speciell advokat, och allt är upplagt för spännande förvecklingar.

Det ”speciella” med den här föreställningen är att den samtidigt är en hyllning till bröderna Marx, komikertrion som är så klassisk och speciell som man kan bli inom denna genre. De tre karaktärerna som nämnts ovan är inga mindre än Groucho, Harpo och Chico - även om de här heter något helt annat. Räkna med slapsticks, högt tempo, skruvade scener och mycket skratt. Dessutom mycket musik som är hämtad från den aktuella tidsperiodens kända musikaler och filmer.

På scenen ser ni välkända revyare som Mikael Strömberg, Kajsa Henricson, Per Arne Brånsgård, Anneli Brånsgård, Thomas Karlsson, Kajsa Söderberg, Erik Neogard, Wendla Thorstensson, Gustav Jansson och Chebon Fernberg-Bärnvall. Nästan ny är Johanna Norsell som spelat med i sommarteatrarna på Hallagården och som även var med i vår jubileumsföreställning Stora Snurren 2019. Dessutom tre helt nya skådespelare med erfarenhet från bland annat studentspex: Lisa Nilsson, Ida-Mari Jakobsson och Adam Randle.

Som vanligt ingår en god hemlagad meny i evenemanget. Till förrätt rösti med vegetarisk skagenröra, till varmrätt schnitzel à la Sparbanksbörsen med smarrig sås och klyftpotatis. Till kaffet serveras en hembakad kaka. Allt detta kostar 475 kronor.

Gunilla berättar att tre av föreställningarna som markeras med * nedan, är utan mat. Dock möts man av en liten ”starter” i form av en tunnbrödsrulle när man kommer. Och i pausen serveras även här kaffe med kaka. Priset är då 300 kr.

Portarna öppnar 45 minuter innan starttiden (vilket är den då varmrätten serveras) och vi tillser att högst tio personer går in samtidigt. Platserna vid borden är markerade, alltid med gott avstånd om man inte särskilt angett att man vill sitta tillsammans med några andra. På borden finns beställningslappar för dryck och vår servicepersonal ser till att gästerna får det man önskar vid borden där man också betalar. Vi ser helst att betalning sker med swish eller kort.

Precis som i alla andra sammanhang gäller att man inte ska komma till Sparbanksbörsen om man har förkylningssymtom eller liknande. Om man har bokat biljett och måste stanna hemma och meddelar oss innan, så garanterar Lekebergs revysällskap att inbetalda pengar kan återanvändas vid ett senare tillfälle.

Fler nyheter  

|