Torsdag 15 april 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

17/8-2020

Corona-anpassad höst på Sparbanksbörsen

KOQ

Först ut den 2 september var Doktor Glas, med skådespelaren Lasse Forss i en ny dramatisering av Hjalmar Söderbergs bok som rönt stor framgång sedan premiären 2015. Monologen koncentrerar sig på människans ensamhet och läkarens dilemma mellan plikt och moral. Sedan kommer det att arrangeras ett pärlband av evenemang på Sparbanksbörsen i Fjugesta under hösten och vintern. I samtliga fall är det självklart max 50 personer i publiken som gäller. Lekebergs revysällskap kommer också att anpassa entré och barförsäljning så att alla kan känna sig trygga.

Som ni kanske minns fick man ställa in ett antal aktiviteter under våren. Bland annat den mer än utsålda konserten ABBA-frossa med Glöd som man då optimistiskt planerade in i september. Tyvärr går den inte att genomföra då heller. Men Lekebergs revysällskap har många andra musikprogram och återkommer med populära Glöd så snart pandemisituationen tillåter.

Eftersom Lekebergs revysällskap har utrymme för betydligt fler än 50, och man dessutom kommer att möblera gruppvis, så erbjuder man en anpassad lokal. Några av evenemangen ges också i dubbel upplaga. Det är dock viktigt att boka i god tid. Även sådana föreställningar som det är fri entré till måste man därför också bokas plats till, och först till kvarn gäller. Missa inte det.

Lekebergs revysällskap bjuder på en välblandad kompott med teater, musik och  vetenskapspubar. Konserterna är såväl högklassiga som tilltalande för många olika musiksmaker. Det blri rock’n roll, stämsång, Bob Dylan och gladkör-underhållning. Två av vårens inställda konserter kommer nu tillbaka; Mr Tambourine man med Buckliga Boots och Må bra-körernas Musikpärlor från Taube till ABBA. Det blir också en Afternoon Tea-konsert med den välljudande kvintetten KOQ.

Vetenskapspubarnas innehåll är radiovågor, jakt, kvinnors idrott och dialekter och ni som gillade Jonas Hofer & The Boppin’ Cats som spelat flera gånger på Sparbanksbörsen får nu möta några av det bandets medlemmar i en ny konstellation som med namnet Stockholm Cowboys.

På nyårsafton blir det premiär på en större produktion (fortfarande bara med 50 personer i publiken). Men mer om denna längre fram.

Fler nyheter  

|