Torsdag 15 april 2021


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

16/6-2020

I augusti rullar familjen Pip-Larsson in på Hallagården

Johan Deile på kontoret

Efter två somrar med familjeteater på Hallagårdens Djurpark blev det ett uppehåll förra året. Och länge såg det ut som att årets satsning skulle frysa inne på grund av corona-situationen. Men den 11 augusti är det premiär, dock med bara 50 personer i publiken under varje föreställning.

1949 skrev författaren Edith Unnerstad boken ”Kastrullresan” och den blev en populär barn- och ungdomsbok som senare även följdes av fortsättningen ”Nu seglar Pip-Larssons”. Faktum är att Edith under denna tid konkurrerade med självaste Astrid Lindgren om läsarnas gunst i genren.

Somrarna 2017 och 2018 satte Amatörteatersamverkan Örebro län (ATSÖ) upp familjeföreställningarna ”Katitzi” och ”Flickan i fönstret” på Hallagårdens djurpark i Lekhyttan. I år blir det alltså ”Pip-Larssons Kastrullresa”, en föreställning som framför allt hyllar gemenskapen och kärleken inom en familj, fattig på pengar och utrymme men rik på kreativitet och medmänsklighet. En familj där man får vara den man är och där olikhet är en styrka som man inte är rädd att visa upp. En rolig, spännande och tänkvärd upplevelse för hela familjen.

Handlingen är i korthet den att den stora och trångbodda stockholms-familjen Larsson ger sig ut på en sommarresa med två vagnar och två hästar som de ärvt. Med sig har de uppfinnaren pappa Patriks patenterade ”pip-kastruller” som de ska sälja längs vägen där det händer många spännande och roliga saker. För manus och regi svarar Elisabeth Brånsgård med erfarenhet av såväl ungdomsmusikaler på Sparbanksbörsen i Fjugesta som studentspex i Örebro och sketchhumor i radio.

På Hallagårdens Djurpark finns 180 sittplatser varav 100 under tak. Men endast 50 biljetter säljs till varje föreställning. Som vanligt ingår entré till djurparken där det i år också finns flera nya attraktioner. För mer info om speldagar och biljetter, se Evenemang. Biljetter bokas här.

Repetetion

Fler nyheter  

|