Tisdag 29 september 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

22/1-2020

Lekebergs seniorer spelar fars igen

Tjocka Slälten

Den 1 februari är det premiär på "Tjocka släkten" på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Det är ännu en fars av Gideon Wahlberg och en av de bästa. Som vanligt är det Lekebergs revysällskaps seniorer som står på scenen, men ny regissör är Kjell Edlund som med hjälp av Gunilla Pihlblad har tagit över uppgiften efter Mait Edlund, som så tragiskt avled förra sommaren.
 
Pjäsen handlar om direktör Furuhed som reser bort och överlåter till portvakten Adde att med hjäp av sin hustru Fina ta hand om gården under tiden han är borta.
 
Samtidigt får de ett brev från några högfärdiga släktingar som skall komma på besök. Det skulle inte vara något problem om inte Fina hade påstått att de har det mycket bättre än de egentligen har det.

Adde tvingas motvilligt att gå med på att spela direktörens roll för att överglänsa släktingarna så att dom snart ger sig iväg. Det hela är bara tänkt som ett kort upptåg men förvecklingar uppstår som gör att de tvingas fortsätta spelet, rik spelar fattig och fattig spelar rik.

På scenen får vi möta många gamla kända ansikten och någon nykomling. Det är Morgan Deile, Bo Erixon, Kajsa Henricson, Rolf Jansson, Lennart Jinnestrand, Ulla Jinnestrand, Sven-Olov Jonsson, Lill-Britt Karlsson, Heidi Kaukaranta, Wivie Palmroth, Kerstin Pettersson, Kjell Widner och Gunnar Öquist.

Som vanligt serveras det också mat tillsammans med föreställningen och de flesta blijetter är redan sålda, trots att man har lagt till en extra föreställning.

Fler nyheter  

|