Torsdag 1 oktober 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

4/12-2019

Ungdomsmusikal med jultema


Foto: Gunnar Öquist

Efter en intensiv höst på Sparbanksbörsen avrundar Lekebergs Revysällskap säsongen med årets ungdomsmusikal. ”Strul i julstöket” heter föreställningen som spelas tre gånger helgen 14-15 december.

Det är nionde årgången med ungdomsmusikaler signerade Lekebergs Revysällskap. Tidigare har det dock varit sommarlovsprojekt som spelats upp helgen innan skolstart. I år bestämde vi oss för att prova ett nytt grepp vilket innebär att ungdomarna och deras ledare jobbat med projektet en gång i veckan under hösten för att sedan satsa på en julig helg i december.

Huvudansvarig för ”Strul i julstöket” är Elisabeth Brånsgård som tillsammans med ledarna Elin Johansson, Ella Edlund, Felicia Andersson och Chebon Fernberg-Bärnvall jobbat fram handlingen och musiken. Elisabeth var de första fem åren ensam författare och regissör. Numera skriver hon manus och är konstnärligt ansvarig samtidigt som hon handleder och stöttar ungdomar som tidigare själva deltagit på scenen, till att själva regissera och leda projekten med ökande självständighet. Ett mycket bra sätt att utveckla och ”generationsskifta”.

Vad handlar då ”Strul i julstöket” om? Jo, de två kompisarna Magnus och Mias jullov har precis börjat. Magnus ser väldigt mycket fram emot att fira julen med sin familj. Mia å andra sidan, verkar inte alls känna samma julglädje. Magnus beslutar sig för att ta reda på vad som bekymrar Mia och tar hjälp av både familj och vänner för att få henne att hitta julglädjen. Mitt i allt tipp-tappar också två mystiska figurer runt och spionerar på allt som händer. Vilka är de mystiska figurerna? Och vad är det de sysslar med egentligen?

Föreställningar ges den 14 december kl 19.00 samt den 15 december klockan 12.00 och 16.00. Biljetter (100 kr för vuxna och 50 kr för barn/ungdomar) köps på plats från en halvtimme innan och föreställningen passar alla åldrar. Från mindre barn till pensionärer.

Fler nyheter  

|