Måndag 13 juli 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

8/10-2019

Ny succefars på Kungsteatern

Den 26 oktober är det premiär på Ray Cooney & Tony Hiltons klassiska fars "Oj då! ... En till?!" som spelas på Kungsteatern i Karlskoga. Det är Teaterföreningen Lyset som sätter upp farsen som har spelats i Sverige vid flera tillfällen, bland annat på Folkan i Stockholm 1987, där Björn Gustafson gestaltade trippelrollen som Billy och hans bröder.

2013 satte Teaterföreningen Lyset upp Ray Cooneys fars Kuta och kör, och det blev en av Lysets största publiksuccéer. Nu är det dags igen, och den här gången handlar det bland annat om miljonären Jonathan Hardcastle som planerar att ge bort delar av sin förmögenhet till sin avlidne kompanjons son Billy Hickory Wood. Men det är under en förutsättning, att Billy är den enda nu levande släktningen.

Det blir naturligtvis ganska snart en massa komplikationer när det visar sig att Billy har trillingbörder som också är ute efter arvet. Och det blir allt svårare att upprätthålla illusionen om att han är den enda arvingen.

Billy Hickory Wood spelas av Kalle Karlsson, Charlie Barnet av Thomas Sönnerstam, Mikael Hjalmarsson spelar James och Mats Welander Jonathan Hardcastle. Amy Hardcastle spelas av Birgitta Söderman, Cynthia Hardcastle av Ann-Louise Magnusson, Winnie Hickory Wood av Emmelie Karlsson, Arnold Piper av Tomas Bergström och Simon Tarakkamäki spelar Clifton Weaver.

Veronica Hjalmarsson har regisserat föreställningen och Peter Krantz står som producent. Totalt spelar man 18 föreställningar fram till den 30 november och biljetter kan man boka här.

Fler nyheter  

|