Lördag 4 juli 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

8/10-2019

Allan Edvalls låtskatt på Sparbanksbörsen

Grovdoppa
Gruppen Grovdoppa kommer den 13 oktober

Den 13 oktober kommer gruppen Grovdoppa till Sparbanksbörsen i Fjugesta och med sig har de ingen mindre än Allan Edwall vars låtskatt de tolkar på ett förnämligt sätt.

Gruppen består av Torsten Loxbo, Pehr Falkenström och Göran ”Freddy” Fredriksson. Tre musiker som i snart 40 år spelat tillsammans i olika sammanhang.

Torsten har vi tidigare hört på Sparbanksbörsen med Buckliga Boots i projekten ”Swede Hollow” och ”Mr Tambourine Man”. Han sjunger samt spelar dragspel, gitarr, fiol och såg.

Pehr är en välkänd riksspelman som hanterar fiol och nyckelharpa, medan Freddy - efterfrågad kompmusiker och medlem i flera grupper bland andra Blå Bergens Borduner – spelar gitarr, mandolin och citern.

Torsten Loxbo har brunnit för Allan Edwall i många år och trubaderat med hans låtar själv och med olika konstellationer. Nu sammanstrålar alltså de här välmeriterade musikerna äntligen under namnet Grovdoppa som var namnet på Allans första LP-skiva som kom ut 1979.

- Vi tycker namnet är kanon, säger Torsten och beskriver programmet som en hyllning och kärleksförklaring till Allan Edwall.

- Hans låtar är helt enkelt suveräna.

Här kan ni ”förlyssna” på Aftonro,en lite mer okänd Allan-låt. Den fanns med på hans sista skiva som heter just Aftonro.

Till underhållningen serveras en enkel men delikat Afternoon tea-meny och biljetter bokar man här.

Fler nyheter  

|