Tisdag 14 juli 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

14/8-2019

Därför hedras Raoul Wallenberg i Karlskoga

Den 27 augusti, på Raouls namnsdag, hedras minnet av Raoul Wallenberg som räddade livet på tiotusentals judar under andra världskriget. Denna dag präglas av både hopp och eftertanke. För varje år som går ansluter allt fler av landets 290 kommuner med egna arrangemang. Teaterföreningen Lyset och Ung Teater Karlskoga i Karlskoga uppmärksammar dagen för tredje året i rad.

Raoul Wallenbergs gärning i Budapest är unik. Genom mod, kunnighet, organisationsförmåga, uppfinningsrikedom och fräckhet räddade han tiotusentals judar undan Förintelsen. Den senaste tiden har vi upplevt hur en av
världens mäktigaste presidenter får ryggdunk av rasister. Nya fasansfulla terrordåd omskakar världen. Här i Sverige ser vi en skrämmande utveckling där nazister tar plats på våra demokratiska arenor. Det är hög tid att agera.

Alla kan vara med och alla kan göra något. Medmänsklighet och civilkurage är alltid viktiga frågor och precis som Raoul kan du också göra skillnad genom att engagera dig för att försvara demokratin och alla människors lika värde. Det blir två evenemang på temat på Kungsteatern. Det första börjar klockan 13:30 och sedan fortsätter man med bland annat teater klockan 18:00.

Fler nyheter  

|