Onsdag 8 april 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

23/6-2019

Kalabaliken är tillbaka i Nalavi by!


 
Den 29-30 juni ger Kräcklingebygdens vänner i samarbete med Lekebergs Revysällskap ett spel som handlar om Karl XII:s likfärd, som drog igenom Närke för 300 år sedan: Kalabaliken II – Karl XII lik eller olik.
 
I spelet kommer liktåget genom byn, vagnen med kungens stoft fastnar i ett surhål och man tvingas övernatta på en av byns sju gårdar, Fältväbelsgården, med allt vad det innebär av uppståndelse och förvecklingar.

Spelet är en uppföljning av Kalabaliken i Nalavi som gavs för sex år sedan. Den pjäsen var historiskt belagd och handlade om värvningen av en dräng som utlöste en strid mellan byns befolkning och där förlagd militär, en händelse som var samtida med Kalabaliken i Bender.

 
Den här gången är historien helt påhittad. 30 amatörer från byn och omkringliggande orter deltar i spelet som genomförs med delvis samma karaktärer och på samma plats, Fältväbelsgården. Flera av skådespelarna är även verksamma i Lekebergs Revysällskap. Manuset är, precis som förra gången, skrivet av Lisbeth Axelsson, Kräcklingebygdens vänner. För regin svarar revysällskapets Gunilla Pihlblad.
Biljetter bokar du här.
 
Från premiären på Kalabaliken i Nalavi 2013
 

 

Fler nyheter  

|