Onsdag 8 april 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

23/6-2019

Papper och Passioner

Pappersvalsen

Den 29 juni var det premiär på Pappersvalsen som spelas på Frövifors Pappersbruksmuseum. Föreställningen handlar om saker man har sagt och inte sagt, om valser man dragit och tagit, om sådant som fått och får konsekvenser, men alltid till ljuden och virvlandet av pappersvalsens snurrande irrgångar. Kort sagt handlar det om några av de människor som lever och har levt sina liv på bruket.

Året är 1955 och sommaren har just börjat. Framtidstron är stark i det lilla brukssamhället med gamla anor. På pappersbruket går livet sin gilla gång för alla dem som arbetar och bor där, så även för familjen Lundström. Äldste sonen Bengt har fått ta över ansvaret för familjens försörjning sedan fadern så tragiskt förolyckades för ett antal år sedan – men var det verkligen en olycka? Skvallret går, men ingen vet.

Mitt bland alla bullrande pappersmaskiner och ingenjörer finns också de flinka sorteringsflickorna. Några av dessa kvinnor tycks bära på en hemlighet som har sina rötter långt tillbaka på järnbrukens och Tersmedens tid på Hinseberg. Många pratar, men vem vet egentligen något om sanningen? Vad var det i skrinet som Sill-Olle hittade? Och vad har historien om Kolmoss-Maja med det att göra?

Biljetterna kostar 150 kronor för vuxna och 100 kronor barn och ungdom t.o.m. 18 år

De säljs på ICA Näsbyhallen 0581-30063, Lindesbergs Stadsbibliotek 0581-81140 och på Frövifors Pappersbruksmuseum 0581-37209

Föreställningen är två timmar lång plus cirka 20 minuters paus. Den spelas inomhus i Maskinhallen och det kan vara lite rått inne vid kall väderlek. Föreställningen är lämplig för hela familjen, men passar bäst för barn från 7 år.

Fler nyheter  

|