Lördag 29 februari 2020


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

11/3-2019

Bob Dylan på svenska på söndag

Buckliga Boots

Bob Dylan lämnar ingen oberörd, speciellt som det handlar om såväl musik som poesi. På söndag den 17 mars tolkas han av gruppen Buckliga Boots som kommer till Sparbanksbörsen i Fjugesta med massor av musik och egna svenska texter.

Senast det här bandet stod på Sparbanksbörsens scen, blev det publiksuccé. Då var det musikpoemet Swede Hollow. Nu är det alltså Bob Dylan och Mr Tambourine man, som föreställningen heter.

- Vi jobbar helst projektinriktat med vår musik och efter Swede Hollow kändes det naturligt att gå vidare med Bob Dylan, som ju fanns med på några hörn även där, säger Thomas Sandberg, textskrivare, sångare och gitarrist i Buckliga Boots och betonar att den kreativa processen med att skapa föreställningen är viktig.

- Man kan säga att spelningen i Fjugesta är en försmak av en större produktion som vi sätter upp i Sjöängen i Askersund i november. Att få möta publik på Sparbanksbörsen redan nu är både viktigt och roligt.

Buckliga Boots bildades redan 1976 av två av medlemmarna; Thomas Sandberg och Håkan Rosén. Från början var det just bara de två men under åren har det funnits olika konstellationer. Förutom Thomas och Håkan på gitarr och sång medverkar nu Staffan Karlsson på bas, Torsten Loxbo på fiol, gitarr och dragspel, samt Lasse Algotsson på trummor.

- Vi kände direkt i samband med Swede Hollow att vi ville ha mer av Buckliga Boots. De passar perfekt in i vår evenemangsmix och är väldigt duktiga musiker, säger Gunilla Pihlblad i Lekebergs Revysällskap, som håller baren öppen under kvällen med korv, dryck och fika för de hugade.

- Det kommer garanterat att bli en toppenkväll och vi har redan sålt ett 60-tal biljetter. Helst ska man boka men det går även bra att komma på dörren.
 

Fler nyheter  

|