Söndag 8 december 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

3/3-2019

Ull, lin & rock’n roll

Gunilla Pihlblad och Gunilla Larsholt
Gunilla Pihlblad och Gunilla Larsholt

Naturlig modevisning med fartfylld underhållning

Angoraklänning, jämtlandströja, mohairkjol och brudkläder för både henne och honom. Snygga frisyrer och hårsuppsättningar.
Det är bara något av allt det man får se på catwalken nu på lördag den 9 mars. Då bjuder Lekebergs Revysällskap, Hallagårdens Djurpark och Lekebergs Skönhetscenter nämligen in till ”Ull, lin & rock’n roll” – en modevisning varvad med fartfylld underhållning.

Idén kommer från Hallagårdens Gunilla Larsholt som har såväl angorakaniner som får och alpackor i sina stall. Hon vill visa vad man kan göra med ull och annat naturmaterial och sätter fingret på det enorma resursslöseri som ligger bakom dagens konfektionsindustri.

- Vi borde köpa miljövänligt lite dyrare kläder i stället för billiga ”plastkläder” framställda av någon som knappt får betalt. Och även material som viskos och cellulosa kräver kemikalier för att man ska kunna göra tyg.

Hon berättar att de flesta kläder vi använder idag är av bomull men att det inte är så bra som det kanske låter.

- Bomull är i och för sig ett naturmaterial men kräver enorma mängder vatten för att framställa samt att bomullplantan besprutas.

Gunillas poäng är att använda svensk ull som annars till stor del slängs. Hon vill också ta kål på myten om att kläder av ull och lin är ”präktiga”.

- Med hjälp av duktiga modeller i alla åldrar och av båda könen visar jag tillsammans med Lekebergs Skönhetscenter en kollektion som jag designat själv.

Visningen görs i samarbete med Lekebergs Revysällskap som står för lokal och underhållning.

- Vi har ju samarbetat tidigare med gott resultat och det här engagemanget vill vi gärna uppmuntra, säger Gunilla Pihlblad i revysällskapet och poängterar att ”rock’n roll” inte ska tas allt för bokstavligt.

- Men det blir definitivt musik med mycket fart i. Framfört på scenen av många av våra duktiga sångare.

Hela evenemanget tar två timmar inklusive en paus då man gå runt och titta på en liten utställning om och med naturmaterial. Här kommer till och med att finnas lekpark och tält av ull!

Det är fri entré och i serveringen kan man köpa fika med hembakat från Hallagården och lite annat smått och gott. Visningen börjar klockan 15 och det är öppet från 14.30.

Fler nyheter  

|