Fredag 20 september 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

23/11-2018

Fransk afton på Sparbanksbörsen

Fransk Afton

Ta tre stora franska sångerskor och en lekebergsk. Då får ni Fransk afton med Elisabeth Vallhagen och hennes vänner som tolkar Édith Piaf, France Gall och Patricia Kaas.
Till detta serverar Lekebergs revysällskap en liten men naggande god fransk plocktallrik. Välkomna att boka till lördagen den 8 och söndagen den 9 december.

Elisabeth har funnits med i Lekebergs Revysällskap sedan starten för 20 år sedan. Men hon har också sjungit i många andra sammanhang och i många olika musikstilar. Mångsidig är bara förnamnet. Dock har Piaf varit en av hennes - och publikens - favoriter och dessutom har hon en allmän vurm för Frankrike och det franska, fransklärare som hon är.

Sångerskorna hon nu kommer att hylla med musik och lite berättande har enligt hennes mening fört den franska chansonen vidare, var och en på sitt sätt och sin ”sin tid”. Édith Piaf, den mest klassiska av de tre; France Gall, den lättsammare och Patricia Kaas, den blues-influerade.

De medmusicerande vännerna kommer från olika sammanhang: Stefan, Ingalill och Cecilia Ekström fann Elisabeth i Lekebergsrevyn; Hans-Ove Nyqvist i Hallsbergskören Tre Nycklar; Stefan Månsson på spelning vid en mila utanför Hällefors och Per  Abelsson på Västra Engelbreksskolan.

- Jag kände på mig att det skulle bli ett riktigt ”feel-good-gäng”... och det blev det!

Fler nyheter  

|