Måndag 22 juli 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

11/11-2018

Revysällskapet bjuder på musikpoemet Swede Hollow

Sweet Hollow

Och då menar Lekebergs revysällskap verkligen ”bjuder”. För trots att detta är musikunderhållning av hög klass så är det också ett folkbildande program. Inte riktigt en vetenskapspub, men nästan. Kom och hör och se gruppen Buckliga Boots berätta historien om de svenskar som emigrerade till USA och som aldrig kom längre än till den beryktade bebodda ravinen Swede Hollow i St Paul, Minnesota.

Historien är extra aktuell då Ola Larsmos bok med samma namn varit radioföljetong nyligen, suveränt uppläst av Johan Rabaeus. Här får vi uppleva den tillsammans med gruppen Buckliga Boots, musiker från södra Närke, som berättar med såväl musik som bilder.

De kallar det för ett musikpoem, en musikalisk berättelse om längtan bort från ofrihet och förtryck. Om längtan till något nytt och om längtan hem. En berättelse om drömmen om ”Ängarna av guld”. Det är sång, läst text, fil och bild och det är banjo, bas, dobro, dragspel, munspel och såg. Det är helt enkelt bra!

Biljetter behöver inte bokas, alla får plats. Föreställningen börjar 19.00, Onsdagen den 21 november, insläpp från 18.30. Baren är öppen och vi säljer självklart korv med bröd.

Varmt välkomna till en upplevelse för alla sinnen!

Fler nyheter  

|