Onsdag 14 november 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

18/11-2018

Det enda rationella

Sondagen den 18 november 2018, klockan 19:00
Nya Teatern, Storgatan 21, Örebro


Erland och May Fjellgren driver på fritiden en äktenskapsskola i kyrkas regi. De framstår som det perfekta paret som alltid har råd och stöd till församlingens gifta medlemmar och deras äktenskapsbekymmer. Erland arbetar till vardags på en papperfabrik tillsammans med kollegan Sven-Erik, som efter ett självmordsförsök nu försöker finna lyckan i tillvaron igen, tillsammans med hustrun Karin. Plötsligt uppstår en kraftig passion mellan Erland och Karin. Erland föreslår att det enda rationella är att alla fyra flyttar ihop tills passionen har ebbat ut och allt kan återgå till det normala. Förslaget visar sig dock fungera betydligt bättre i teorin än i praktiken.

"Det enda rationella" är en omtalad och prisad film från 2009, med orginalmanus av Jens Jonsson. Genom direktkontakt med honom fick vi till vår stora glädje göra en egen bearbetning av filmen inom ramen för ATR.

Oss veterligen har denna hyllade historia aldrig tidigare spelats som teater. Därmed får "Det enda rationella" sin urpremiär på en teaterscen i november 2018 på Nya Teatern i Örebro!

I rollerna: Elin Andersson, René Deutsch, Martin Larsson, Katarina Thente. Manus: Jens Jonsson Bearbetning: Martin Larsson

Regi: Martin Larsson och Elin Andersson

Vi som spelar är Teateroptimisterna, vi har arbetat tillsammans i ungefär 15 år.
Gruppen har funnits i flera olika konstellationer när det kommer till aktiva medlemmar. För tillfället - 2018 - är vi fyra aktiva medlemmar: Elin Andersson, René Deutsch, Martin Larsson och Katarina Thente.

Biljetter bokas via Nya Teatern på tel 019-611 18 03 eller via e-post info@nyateatern.se

Entré 100 kronor

Välkomna!

Fler evenemang  

|