Lördag 16 februari 2019


  Hem
  Adresser
  Behöver ni hjälp?
  Bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

5/3-2018

#Me too blir teaterföreställning

MeToo

Teaterprojekt #Me too har premiär på Kulturhuset i Örebro den 7 mars. Det blir en berörande föreställning med kvinnors berättelser i fokus, berättar initiativtagare Tina Ruth, amatörteaterkonsulent vid Örebro läns bildningsförbund.

-Idén om att göra en teaterföreställning med kvinnors berättelser efter höstens #me too kändes nödvändigt och föll sig naturligt, säger Tina. Bildningsförbundet, tillsammans med ABF i samarbete med Scenit startade upp projektet i början av januari. Nio kvinnor anmälde sitt intresse att delta.

-Föreställingen handlar om makt, skuld, skam och upprättelse, berättar Eva Ahremalm som står för regi och process. Eva som är frilansande skådespelare, sångerska och dramatiker sedan tjugofem år tillbaka, har regisserat många föreställningar. Hennes långa erfarenheter sprider trygghet i gruppen. Några få ställer sig på scenen för första gången, andra är erfarna amatörteaterskådespelare som hållit på i många år.

Premiären äger rum på Kulturhuset i Örebro den 7 mars och spelas där även 8 mars. Därefter åker föreställningen på turné runt om i länet under mars och april. -Det är viktigt att sprida dessa berättelser och att jobba vidare med #Me too avslutar Tina Ruth.

Fler nyheter  

|