Söndag 21 oktober 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

9/11-2017

Kungsteatern bjuder på skrattfest

Thomas Sönnerstam

Lördagen den 11 november är det premiär på komedin "Kom igen Charlie" på Kungsteatern i Karlskoga. The Foreigner som pjäsen heter i original, skrevs av Larry Shue och hade premiär 1984. Den spelades ursprungligen på Astor Place Theatre i New York, med total 686 föreställningar.

I Sverige har pjäsen spelats under olika titlar, bland annat Främlingen, Panget, Bettys Pensionat och Kom igen, Charlie! 2014 sattes den upp på Oscarsteatern i regi av Peter Dalle med bland andra Robert Gustavsson och Suzanne Reuter.

Den brittiske militären Froggy lämpar av sin obotligt tråkige landsman Charlie på ett pensionat i Georgia, USA. För att den sjukligt blyge Charlie ska slippa umgås med gästerna ljuger Froggy ihop att Charlie kommer från ett annat land och inte förstår språket. Planen får dock motsatt effekt eftersom utlänningar är det mest spännande man kan tänka sig för den pratglada pensionatsägarinnan Betty och hennes gäster Catherine och den svagt begåvade brodern Ellard, som dessutom utser sig till Charlies språklärare med ett mycket oväntat resultat…

Samtidigt har prästen David och hans inte alltför klyftige vän rednecken Owen onda avsikter och planerar att göra pensionatet till högkvarter för sin hemliga klubb, Ku Klux Klan. Eftersom Charlie fått folk att förstå att han inget förstår, får han veta mer än han borde och hamnar snabbt i stora problem med alltför närgångna pensionatsbor å ena sidan och ett gäng taffliga bufflar i vita kåpor å andra sidan…

Det är alltså laddat för en riktigt underhållande skrattfest på Kungsteatern i Karlskoga.  Passa på att se Teaterföreningen Lysets föreställning, när den nu ges här på hemmaplan.
 

Fler nyheter  

|