Torsdag 19 juli 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

7/8-2017

Årets ungdomsmusikal tar oss med på en tidsresa

Emmy och Vilja

För åttonde året i rad har det under sommaren skapats en ungdomsmusikal på Sparbanksbörsen i Fjugesta. Detta tack vare duktiga ledare och intresserade barn och ungdomar samt att Lekebergs Revysällskap gärna lägger resurser på att säkra  återväxten. Den 19 och 20 augusti kan man därför se den spännande och roliga historien ”Tidsresan”.

Elisabeth Brånsgård är tillbaka efter en paus förra året. Men hon är inte ensam som manusförfattare och regissör utan har med sig två av sina gamla ”elever” som ledare. Ella Edlund, 16 år, och Elin Johansson, 15, har nu tagit steget från själva scenen till att regissera och koreografera. Elisabeth är huvudansvarig för manus men alla tre har hittat på handlingen tillsammans. Hon fungerar också som regicoach. Idéerna till vilka låtar man skulle ha med kommer mycket från Ella och Elin och koreografierna har man gjort tillsammans.

- Jag är verkligen jättestolt över att de här duktiga tjejerna nu själva kan ta hand om en grupp, säger Elisabeth. Det blir så kreativt att blanda nya förmågor med rutin.

Ella och Elin har inte bara varit med i många ungdomsmusikaler. Båda har haft roller i större uppsättningar på Sparbanksbörsen de senaste åren.

- Det har betytt så mycket att få vara med här, det är mitt största intresse. Att jag nu börjar på teaterprogram på gymnasiet är tack vare Sparbanksbörsen, säger Ella medan Elin berättar att ”Börsen” är en plats där man får nya vänner och alltid kan vara sig själv på.

- Vi är så taggade över att få vara ledare. Något av det roligaste som hänt.

”Tidsresan” är alltså en musikal med många kända melodier som det satts nya texter till. Handlingen är i korthet den att en elev försöker fuska sig till kunskap och betyg genom att få tillgång till en tidsmaskin.

- Vi åker tillbaka till olika tider och händelser och till slut visar det sig att det kanske inte alltid är så lyckat, vare sig att fuska eller försöka ändra historien.

Tio ungdomar mellan 9 och 14 år medverkar och föreställningarna ges den 19 augusti klockan 18 samt den 20:e klockan 12 och 15. Biljetter köper man direkt på plats och det kostar 40 kr om man är under 18 år samt 80 kronor för vuxna.
 

Fler nyheter  

|