Torsdag 19 juli 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

2/8-2017

60-talsmusik i Fjugesta och Hallsberg

Musik

På söndag den 6 augusti är det Hembygdsgårdarnas dag över hela landet. Då drar Lekebergs Revysällskap ut på en miniturné med sitt musiknostalgiska program Ljuva 60-tal. Först spelar vi på Högans hembygdsgård i Fjugesta och sedan på Hallsbergs hembygdsgård. På båda ställena är det fri entré och fikaförsäljning.

Ljuva 60-tal är ett program som vuxit fram under ett par år.
- Vi får ofta förfrågningar om extern underhållning vid till exempel arrangemang på hembygdsgårdar, föreningsmöten eller liknande, säger Gunilla Pihlblad i Lekebergs Revysällskap.
- Eftersom vi har ett gäng som gillar att sjunga och spela just 60-talsmusik, så har vi satt ihop ett program som blivit uppskattat av både arrangörer och publik.

Gunilla beskriver det som opretentiöst och med stark igenkänningsfaktor.
- Vi sjunger låtarna som man minns och uppmanar till spontan-allsång. Många av de här melodierna har ju också fått en andra storhetstid med nya artister, varför många yngre också känner igen dem. Vi är självklart också 60-talsstajlade på scenen.

Exempel på låtar är Lyckliga gatan, Båtlåt, Det börjar verka kärlek banne mig och Sånt är livet. Medverkande nu på söndag är förutom Gunilla: Sara Örtgård, Kajsa Henricson, Mikael Strömberg och Morgan Deile. Morgan läser också ett par små betraktelser som han skrivit själv om livet på 60-talet. Vid pianot sitter Anders Ekstrand.

- Extra roligt är att vi har en gästartist, nämligen 12-årige Manfred Hammarlund som spelar gitarr och sjunger Cornelis-låtar hur bra som helst, säger Gunilla och hälsar välkommen på söndag.

- Vi spelar klockan 13:00 i Fjugesta och 15:30 i Hallsberg.

Fler nyheter  

|