Lördag 21 april 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

16/6-2017

Ett farsartat lustspel i Hallsberg

Just nu pågår repetitionerna för fullt inför sommarens teater i Hallsberg. Det är Teater Hallsberg som sätter upp "En pudel i verkstan" av Håkan Klamas. Och Rod Cansby berättar att man som vanligt spelar utomhus på Hallsbergs hembygdsgård.

-Årets pjäs är ett farsartat lustspel som utspelar sig på en mekaniskt verkstad. Handlingen kretsar kring en självgod chef med ekonomiska bekymmer, vilka han försöker gömma för både sin fru och hennes far - som också är företagets grundare och ägare.

Chefens högra hand, den färgblinde kontorsnissen Krister, involveras mot sin vilja och tvingas till allt mer avancerade krumsprång för att hålla skeppet på rätt köl.

Rod berättar också att publiken även får möta en skum entreprenör, en förförisk spanjorska, en kronofogde med en fäbless för mandelkubbar, en skendöd pensionär samt en kvinna som är både receptionist och levande uppslagsverk.

Premiären sker den 14 juli och sedan spelar man ytterligare tio föreställningar under juli. Rod påpekar också att man inte får använda paraplyer om det regnar, för att man inte ska skymma sikten för dem som sitter bakom. Teater Hallsberg har regnponchos till försäljning, men det bästa är att ta med sig egna regnkläder om det är sådant väder.

Fler nyheter  

|