Tisdag 23 januari 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

9/2-2017

Nu spelas årets studentspex

Örebrospexet

Fredagen den 24 februari var det premiär på årets studentspex vid Örebro Universitet. Föreställningen heter Hjärnornas krig eller OS i kärnvapen! I år besöker Örebrospexet landet i väst. Man landar i en osäker tid där rädsla och fientlighet regerar. Välkomna till USA under slutet av Kalla kriget.
 
Bill Gates är en asocial nörd vars enda njutning är att mecka med sin mjukvara. Hans ömma moder vill inget annat än att Billy-ponken ska lyckas här i livet så hon curlar banan bäst hon kan åt honom. Hennes senaste projekt är att säkerställa att Bill får pitcha sitt nya mjukvarusystem för den store presidenten Ronald Reagan som letar efter nya sätt att besegra den ökända ryssen och så förstås djävulen själv - kommunism. När Bills mjukvara blir självmedvetet och uppladdat i hans högst levande kollega Melinda börjar Bill ifrågasätta om det kanske börjar bli läge att radera sin sökhistorik på datorn. Och vad värre är, om det är läge att be om hjälp från sin dödsfiende…. Steve Jobs.

Det blir sex föreställningar som beräknas vara 3 timmar långa och spelas i Aula Nova i Novahuset på Campus Örebro. Biljetter kan köpas i entrén ca 45 minuter innan föreställningens början. Mer detaljerad information finns under Evenemang.

Fler nyheter  

|