Tisdag 23 januari 2018


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

26/1-2017

Slutsålt innan premiären

Heidi, Kjell och Kerstin

Nu är det dags för premiär på Lekebergs revysällskaps seniorgrupps nya lustspel av Gideon Wahlberg; ”Om tycke uppstår”. Och redan innan premiären är alla biljetter slutsålda. Därför säljer man nu också läktarplatser.

Efter att ha spelat lustspel av Nils Bie Persson, valde seniorerna förra året att sätta upp ”Grabbarna i 57:an” av den välkände författaren Gideon Wahlberg. Och man spelade åtta föreställningar för fulla hus.

- Den 27 januari är det dags igen. Den här gången har valet fallit på lustspelet ”Om tycke uppstår”, eller som det också kallats när andra amatörteatersällskap runt om i landet spelat den, ”Fattiga Friare” eller ”Pensionat Gyllene Lärkan”, säger regissören Mait Edlund och berättar att handlingen kretsar kring Klara Lärka.
- Hon har fått ärva en gård och den vill göra om till ett pensionat , ”Gyllene Lärkan”. Eftersom hon inte har pengar till renoveringen har hon kommit på idén att annonsera efter hantverkare och förespegla dem äktenskap.  Någon tanke på att fullfölja detta har hon dock inte och naturligtvis uppstår det förvecklingar när två hantverkare kommer till gården samtidigt. Det hela kompliceras ytterligare av en äkta och en falsk baron.

Även i år är det 12 seniora aktörer på scenen. Tre av dem är nya i gruppen, men för den skull inte ovana skådespelare.
- Vi spelar 27 och 28 januari, 3, 4, 10, 11 februari klockan 18 samt 5 februari klockan 14. Det kostar 250 kronor med mat (gulaschgryta och kaffe med kaka).

En extra föreställning blir den den 7 februari, och även där är biljetterna nu slutsålda. Läktarplatser kan bokas på telefon 0768-229 300.

Igår var det genrep på Sparbanksbörsen och vi var där och träffade föreställningens regissör Mait Edlund och några av de nya aktörerna.

Fler nyheter  

|