Måndag 20 november 2017


  Hem
  Adresser
  Aktuella bilder
  Biljetter
  Bli medlem
  Evenemang
  Föreställningar
  Länkar
  Medlemmar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Om oss
  Styrelsen
  Sök person
  Teaterkonsulent
  Utbildning/Kurser
  Kursanmälan
  Verksamhet
  Webb-TV
  Internt

  Om cookies
  Webbansvarig

  

 Vi finns också på Facebook!

  Hemsidans huvud
  Foto: Roger Grännsjö


|

3/1-2017

Snart premiär för folklustspel

Seniorgruppen

Snart är det dags för Lekebergs revysällskaps seniorgrupp att framföra ett nytt folklustspel. Det här gången är det Gideon Wahlbergs ”Om tycke uppstår”.
Efter att under två år spelat lustspel av Nils Bie Persson, valde seniorerna att i våras sätta upp ”Grabbarna i 57:an” av den välkände författaren Gideon Wahlberg. Åtta föreställningar spelades för fulla hus.

- Den 27 januari är det dags igen. Den här gången har valet fallit på lustspelet ”Om tycke uppstår”, eller som det också kallats när andra amatörteatersällskap runt om i landet spelat den, ”Fattiga Friare” eller ”Pensionat Gyllene Lärkan”, säger regissören Mait Edlund och berättar att handlingen kretsar kring Klara Lärka.
- Hon har fått ärva en gård och den vill göra om till ett pensionat , ”Gyllene Lärkan”. Eftersom hon inte har pengar till renoveringen har hon kommit på idén att annonsera efter hantverkare och förespegla dem äktenskap.  Någon tanke på att fullfölja detta har hon dock inte och naturligtvis uppstår det förvecklingar när två hantverkare kommer till gården samtidigt. Det hela kompliceras ytterligare av en äkta och en falsk baron.

Även i år är det 12 seniora aktörer på scenen. Tre av dem är nya i gruppen, men för den skull inte ovana skådespelare.
- Vi spelar 27 och 28 januari, 3, 4, 10, 11 februari klockan 18 samt 5 februari klockan 14. Det kostar 250 kronor med mat (gulaschgryta och kaffe med kaka).

En extra föreställning är redan beslutad. Det blir den 7 februari klockan 14, utan mat, men med kaffe och kaka i pausen. Priset för denna är då 200 kronor.

Fler nyheter  

|